BergkampFlick's blog

A blog following in Dennis' footsteps. Ajax, Arsenal and Dutch football

Mijn haat-liefdeverhouding met Busquets


 

 

In gedachten neem ik jullie mee naar de halve finale van de Champions League tussen Barcelona en Inter Milan in het seizoen 2009-2010. Het is de return van het tweeluik en de Nerazzurri onder leiding van José Mourinho hebben in het Stadio Giuseppe Meazza met 3-1 gewonnen. Maar deze wedstrijd speelt zich af in Barcelona, in de heksenketel die zich Camp Nou laat noemen.

De thuishaven van de Azulgrana biedt plaats aan grofweg 100.000 toeschouwers en het gebeurt regelmatig dat scheidsrechters in deze kolkende voetbaltempel de controle verliezen.
Zo ook op deze woensdagavond in april. Halverwege de eerste helft rent Thiago Motta met de bal aan de voet over het veld, met Sergio Busquets op zijn hielen. Motta wordt behoorlijk op zijn huid gezeten door de verdedigende middenvelder en weert hem af met zijn hand, waarbij hij de Catalaan in het gezicht raakt.

Als door de bliksem getroffen stort Busquets ter aarde. Krioelend en kermend, met de handen voor het gezicht, rolt hij over de grond. De scheidsrechter blaast op zijn fluitje. Dit is een overtreding, denk ik. Als dit een elleboog is, is het rood, denk ik. En ja, het is rood. Internazionale moet met 10 man verder.

Welnu, waarom heb ik dan een haat-liefdeverhouding met Busquets en niet met die ‘smeerlap’ van een Thiago Motta? Omdat die vuile rat van een Busquets het volgende doet. Terwijl hij als een stervende zwaan op de grasmat ligt de creperen, in ondragelijke pijn mind you, gluurt die ontzettende draak tussen zijn handen door om te kijken of zijn gemene plannetje, zijn valse truc, zijn ongegeneerde acteerspel wel geaccepteerd wordt.

Gad-ver-damme, wat ben je dan een rat. Voetballer van aannemelijk het beste clubteam van de wereld, en dan zulke fratsen nodig hebben? De beste man heeft geen enkele eer, zo blijkt ook uit mijn volgende voorbeeld.

In de zoveelste El Clásico van het seizoen 2010-2011 en wederom in de return van een halve finale van het ‘kampioenenbal’ toont Busquets opnieuw zijn ware aard. Barcelona heeft het moeilijk tegen Los Blancos, in eigen huis nota bene. Meneer Busquets is dat natuurlijk helemaal niet gewend. In plaats van de schouders eronder te zetten, kiest Barça’s enige speler boven de 1.80m er voor om Marcelo (de donkere samba-linksback van Real Madrid) uit te maken voor ‘mono’: aap. Niet gewoon in zijn gezicht, stel je voor. Dat moet allemaal in het geniep. Sergi houdt er schijnbaar nogal van om zijn handen voor zijn gezicht te houden. Is het niet om te doen alsof hij geblesseerd is, dan is het wel om racistische uitlatingen te doen, misselijk ventje.

.

 

Nu ik de toevallige lezer van dit stukje praktisch lid heb gemaakt van de wij-haten-Busquets-en-zien-hem-het-liefst-in-handboeien-de-vuile-smiechtclub, wordt het tijd om de ‘liefde’ in haat-liefdeverhouding eens onder de loep te nemen. Het is zeg maar alsof je naar vrouwen sumo-modderworstelen kijkt. Eigenlijk vind je het vreselijk, maar weet je toch klasse te waarderen. Ehh..

Oké, misschien was het worstel voorbeeld niet zo goed gekozen, maar je snapt mijn punt. Busquets is in mijn ogen de beste verdedigende middenvelder van de wereld. Xavi en Iniesta krijgen altijd de waardering vanwege prachtige dribbels, belachelijke passes en briljante assists, maar Busquets is het anker van Barcelona’s middenveld. Pak de bal, speel hem af. Onderschep de pass, verdeel het spel. Tegenstander aan de bal? Zak ik even terug tussen de twee centrale verdedigers. Busquets is als een Zwitsers zakhorloge. Hoe die man het spel leest, positie kiest, overzicht houdt: Het is gewoon niet normaal. Het is gewoon ziek en het is gewoon verkeerd, want het is een rotzakje.

Wat was het makkelijk geweest als Busquets een onthutsend slechte voetballer was. Busquets de absolute faalhaas, dat lijkt me wel wat. Maar nee hoor, meneer zorgt ervoor dat ik een innerlijke strijd voer. Haat, held, haat, held. Als in een dol dwaze pingpongpartij verwikkeld schiet het heen en weer in mij. Hart of hoofd, hart of hoofd? Normen en waarden of voetballiefhebber?

Voorlopig ben ik er nog niet uit, jammer genoeg. Ik laat het aan jou over. Hero or zero?

HERO!

 

ZERO!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 7 oktober 2012 door in Nederlands en getagd als , , , , , .
Advertenties
By fans for fans Arsenal News
Arsenal News & Transfers

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 6 andere volgers

%d bloggers liken dit: